Details

Donderdag 14 oktober 2021 tussen 07:00 en 23:00
Afgelopen
Almystraat 18, Oisterwijk
Terugkerende activiteit
Dagelijks tot en met 31 oktober 2021


 

EVEN STOOM AFBLAZEN

Stichting Stoommachine Oisterwijk houdt ook in 2021 de stoomgeschiedenis levend. 

Ervaar op 31 oktober zelf hoe de stoommachine werkt en ruik de geur van stoom en warme olie. U bent van harte welkom in ons prachtig gebouw binnen het KVL-complex aan de Almystraat 18 in Oisterwijk.
 Kom langs en beleef op onze Open Dag dit unieke industrieel erfgoed in bedrijf.

Onze machinisten laten de prachtig gerestaureerde en historische stoommachine draaien tussen 11.00 en 17.00 uur.

Nieuw is dit jaar ook de mogelijkheid om onder begeleiding een tocht te maken door het ondergronds gangenstelsel dat de Stoommachine verbindt met de centrale hal van het KVL-complex. Een unieke ervaring door de gangen van het verleden.

Het rijke verleden kunt u ook proeven in een film met unieke beelden van de Leerfabriek en de rol die de fabriek speelde in de Oisterwijkse samenleving.

Op 31 oktober kunt u ook gebruik maken van de mogelijkheid tot een rondleiding onder de bezielende leiding van onze gedreven vrijwilligers.

En mocht u net zo enthousiast zijn geworden als wijzelf zijn dan bestaat natuurlijk de mogelijkheid om zelf vrijwilliger te worden binnen onze stichting. Met een beetje handigheid en wat technisch inzicht kunt u met name op zaterdagochtenden veel voor Stichting Stoommachine Oisterwijk betekenen bij het onderhouden en in stand houden van onze prachtige machine. Ook bestuurlijke ondersteuners heten we graag welkom. Een telefoontje naar 06-53124653 of een email naar met uw aanmelding wordt zeer gewaardeerd.

Op zondag 31 oktober kunt u alvast sfeer proeven. 

We heten u van 11.00 tot 17.00 uur van harte welkom en hopen op onze Open Dag ons enthousiasme en trots met u te delen.

 

Over de organisator

Stichting Stoommachine Oisterwijk
Herstel en behoud Oisterwijkse stoommachine op voormalig fabrieksterrein van voormalige leerlooierij KVL aan de spoorlijn. Stoommachine i...... Lees meer